Pasta z wędzonego trewala

Katarzyna
Przepisy
15.04.2016 13:05
Pasta z wędzonego trewala
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Składniki:

•150 g wędzonego trewala

•4 gałązki zielonej pietruszki

•łyżka majonezu

•2 szalotki (lub mniejsza cebulka) (lub szczypiorek)

•sól, pieprz czarny i przyprawa chili do smaku

Przepis

Trewala dzielimy na mniejsze kawałki, pozbawiamy ości (będzie łatwo bo są duże) wkładamy do blendera i mielimy. Pietruszkę i cebulkę siekamy drobno, dokładamy razem z majonezem do zmielonego trewala. Można cebulkę zmielić razem z rybą lub zamienić ją na szczypiorek wtedy będzie delikatniejsza w smaku. Doprawiamy solą pieprzem i przyprawą chili(ale ostrożnie) dokładnie mieszamy i zajadamy.