Składniki dla 4 osób: 500 g białej surowej kapusty, drobno posiekanej 1 duża cebula, starta na tarce o dużych oczkach 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz do smaku 2 jajka 3 łyżki oleju do smażenia Składniki na sos: 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego 180 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu szczypta pieprzu cayenne (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku 2 żółte pomidory, pokrojone w plastry. mały pęczek świeżej natki pietruszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. 4. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzucamy czerwoną paprykę, smażymy kilka minut, aż zmięknie. 2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, kaszę manną, jajka i przyprawy. Kotleciki smażymy partiami na brązowy kolor z obu stron, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na koniec dodajemy kapustę i mieszamy tak długo, aż składniki bardzo dokładnie połączą się. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą, żeby przerwać proces gotowania i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy posiekaną kapustę i gotujemy 3 minuty. Kotleciki z białą kapustą w aromatycznym sosie pomidorowo- paprykowym.