Składniki na pstrągi z gremolatą pieczone na rozmarynowych ziemniakach ze skwarkami z wędzonego boczku 3/4 kg ziemniaków 4 łyżki jasnego sosu sojowego 10 dag wędzonego surowego boczku (czyli nie parzonego) 4 łyżki oleju 2 łyżki masła gałązka świeżego tymianku sól świeżo zmielony czarny pieprz gremolata: cienko skrojona i drobno posiekana skórka z jednej cytryny 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soli gruboziarnistej do podania: 2 łyżki oliwy Pstrągi z gremolatą pieczone na rozmarynowych ziemniakach ze Pstrągi z gremolatą pieczone na rozmarynowych ziemniakach ze skwarkami z wędzonego boczku są bardzo smaczne. Mam nadzieję, że... Zupa z pieczonych buraków z pulpecikami Zupa z pieczonych buraków z pulpecikami to idealna zupa na wiosnę. Jakby tego było mało, zupa z pieczonych buraków z pulpecikami efektownie prezentuje się na talerzu. To danie zaliczam do kategorii super foods - czyli jedzenia, które jest: - super zdrowe - są w nim TYLKO wartościowe składniki, - super zbilansowane - łączą się w nim węglowodany i białko oraz tłuszcz w najlepszych proporcjach, - super smaczne, a nawet bardziej :) - Naczynie wyjmij z piekarnika, na ziemniakach ułóż pstrągi, na nich połóż kawałki masła. - Upieczone ryby z ziemniakami wyjmij z piekarnika, skrop oliwą i posyp gremolatą. Jest sycąca za sprawą pysznych pulpecików z mielonego indyka z dodatkiem kaszy jaglanej. Przygotowanie dania pstrągi z gremolatą pieczone na rozmarynowych ... Przepis ten jest dedykowany agusi200890 (wzięła udział w konkursie), która na wiosnę 2012 roku zaczynała nowy etap w swoim życiu - przeprowadziła się do nowego mieszkania. - Podawaj z zieloną sałatą z sosem winegret i dobrze schłodzonym białym półwytrawnym winem. Jeżeli jeszcze nie miałaś okazji ich spróbować, frytki z batatów będą na pierwsze spotkanie idealne. - to jest po prostu feeria smaków i aromatów - za sprawą starannie dobranych przypraw i wybranej techniki pieczenia w... Frytki z batatów Czy znasz bataty? ziemniakach ze skwarkami z wędzonego boczku Ryby skrop wewnątrz i na zewnątrz sosem sojowym, odstaw na bok.