DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI

Marzena
Śniadania
11.04.2016 22:13
DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI

Składniki: - Szynka - 1 kg w jednym kawałku - Sól czosnkowa- około 2-3 łyżeczek - Papryka- łyżeczka - Majeranek- 1-2 łyżeczki - Olej-ok. 60 ml Przepis: Szynkę natrzeć przyprawami, polać olejem i zostawić na noc/dzień w lodówce. Po drugie (moim zdaniem) jest o wiele smaczniejsza niż te zakupione w sklepach, a po trzecie przygotowywanie czegoś zdrowego samemu sprawia ogromną radość ! Tę pieczeń można wykorzystać jako mięso do kanapek lub do II dania. Piec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym przez około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni. Przepis na tę pyszną wędlinę dostałam od mojej mamy (w jej przepiśniku znajduje się wiele ciekawych dań).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2016/04/domowa-szynka-na-kanapki.html