Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Składniki: 1 kg wołowiny gulaszowej (ja użyłam łopatki) 1 puszka piwa Guinness 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 250 g pieczarek 2 łyżki sosu Worcester pół litra bulionu wołowego 2 liście laurowe 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 6 porcji) Taki gulasz można podać z puree z ziemniaków, można klasycznie zjeść z kaszą. Nie muszę chyba Wam pisać, jak smakuje chleb nasączony sosem z pieczenia mięsa, z takimi dodatkami. Jak wiecie nie jestem jakąś wielką entuzjastką mięsa, ten przepis jest jednak tak dobry, że nie można przejść obok niego obojętnie. Mięso obsmażamy na patelni partiami, na tej samej patelni, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. W czasie pieczenia kontrolujcie ilość sosu, jeżeli jest potrzeba dolejcie trochę wody. 30 min przed końcem pieczenia wrzucamy do gulaszu obsmażone plasterki pieczarek i całość doprawiamy solą.