Łosoś z sosem jogurtowo-koperkowym

Bez Cebuli
Obiad
07.04.2016 10:43
Łosoś z sosem jogurtowo-koperkowym

Do przygotowania będziemy potrzebować: - 400 g filetu z łososia - 1 łyżkę soku z cytryny - 1 łyżkę oleju - szczyptę soli i pieprzu do sosu: - 1 mały jogurt naturalny - pół pęczka posiekanego koperku - sok z 1/4 cytryny - sól i pieprz do smaku 1. Następnie skrapiamy z obu stron sokiem z cytryny i oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem. Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczonego łososia podanego z lekkim, jogurtowym sosem. Zamarynowaną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Upieczoną rybę podajemy z lekko kwaśnym, koperkowym sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://bezcebuli88.blogspot.com/2016/04/osos-z-sosem-jogurtowo-koperkowym.html