Polędwiczki w szynce parmeńskiej w pomarańczowym sosie na pieczonej pietruszce i gruszkach.

Kami
Przekąski
04.04.2016 13:46
Polędwiczki w szynce parmeńskiej w pomarańczowym sosie na pieczonej pietruszce i gruszkach.

Rozgrzej patelnię z tłuszczem po smażeniu mięsa - dodaj masło, mieszaj, aż powstanie aksamitny sos, dodaj sok pomarańczowy, doprowadź do wrzenia, zdejmij z ognia. Rozgrzej patelnię z tłuszczem po smażeniu mięsa - dodaj masło, mieszaj, aż powstanie aksamitny sos, dodaj sok pomarańczowy, doprowadź do wrzenia, zdejmij z ognia. Na talerzach ułóż porcje szpinaku, na nim połóż kawałki pietruszki i gruszek, na nich zaś plastry polędwiczek. Polędwiczki obsmaż na oleju z wszystkich strona na rumiano - zajmie Ci to około 2-3 minut. Wyjmij polędwiczki z piekarnika, pokrój je na ukośne plastry. Wyjmij polędwiczki z piekarnika, pokrój je na ukośne plastry.