Owsianka bananowa z masłem orzechowym i jagodami goji

Aneta
Śniadania
02.04.2016 22:36
Owsianka bananowa z masłem orzechowym i jagodami goji

Składniki: (na 1 porcję) 1 szklanka mleka roślinnego lub zwykłego 5 płaskich łyżek płatków owsianych (najlepiej górskich) 1 banan 1 łyżka masła orzechowego garść jagód goji (lub żurawiny lub jakiś innych suszonych owoców) Wykonanie: Mleko gotować na średnim ogniu i wsypać płatki owsiane. Nawet mojej rodzince zasmakowało, jak im podawałam ostatnio na śniadanie, co świadczy o tym, że musiała być naprawdę dobra (a rodzeństwo bywa wybredne xD ). Dodać łyżkę masła orzechowego i rozgniecionego banana (kilka plasterków można zostawić do dekoracji). Gotować kilka minut, często mieszając (aby mleko nie przywarło) aż owsianka zgęstnieje. Dzięki obecności słodkiego banana nie potrzeba jej słodzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://piekielnakuchniaanety.blogspot.com/2016/04/owsianka-bananowa-z-masem-orzechowym-i.html