Oba sery kruszę na mniejsze cząstki, dodaję na patelnię, zmniejszam ogień i cały czas mieszam aż sery się rozpuszczą i połączą się z farszem. Składniki(na ok 40 pierogów): - 2 wędzone udka z kurczaka - słoiczek pomidorów suszonych - pęczek natki pietruszki - trójkącik sera Lazur - 1 topiony serek Hochland (prostokątny: Gouda, lub Emmentaler) - 3 ząbki czosnku - łyżeczka masła - sól, pieprz Mięso z udek oddzielam od kości i kroję w bardzo drobną kostkę, dodaję do czosnku i smażę wszystko razem. Gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oleju do wypłynięcia pierogów na wierzch.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/03/pierogi-z-serowym-farszem-z-suszonymi.html