Wafle (pischinger) z masą kakaową.

Joanna
Desery
19.07.2016 17:30
Wafle (pischinger) z masą kakaową.

Wafle są szybkie w przygotowaniu, ale równie szybko znikają ;) Składniki: - 1 opakowanie wafli - 250 g masła lub margaryny - 4 łyżki kakao - 1 szklanka drobnego cukru - 1/2 szklanki mleka - 2 płaskie łyżki mąki pszennej Przygotowanie: W garnuszku, na małym ogniu, rozpuszczamy margarynę/masło. Odstawiamy ją, aby lekko przestygła, a następnie smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Odstawiamy ją, aby lekko przestygła, a następnie smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Można go zrobić z masą budyniową, kajmakową czy czekoladową z dodatkiem mleka w proszku. Na pewno wielu poznało w dzieciństwie wafel przełożony słodką masą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2016/07/wafle-pischinger-z-masa-kakaowa.html