Żur

kardamonovy
Zupy
24.03.2016 9:21
Żur

Składniki: 2,5 l wody 500 ml zakwasu 100 g wędzonych żeberek 3 małe ulubione kiełbasy 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 średnich ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera kawałek pora 1 łyżka majeranku olej rzepakowy sól pieprz Po tym czasie wyjmujemy wszystkie dobroci z garnka i do wywaru wlewamy zakwas, doprawiamy go majerankiem, solą, pieprzem i dorzucamy rozdrobniony czosnek. W międzyczasie gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy pokrojoną w kostkę, cebulę. Za pierwszym razem wyszedł mi za rzadki, później za mało kwaśny, innym razem też coś nie grało. Do garnka wlewamy zimną wodę, wrzucamy do niej żeberka, całe kiełbasy, gotujemy około 30 minut. Zresztą, już jakiś czas temu obiecywałam, że podzielę się z Wami tym przepisem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zur/