Pascha Wielkanocna

Dagmara
Wielkanoc
23.03.2016 21:01
Pascha Wielkanocna

Składniki: 2 litry tłustego mleka 1 laska wanilii 500 ml kwaśnej śmietany 6 jaj 250 g miękkiego masła 1 szklanka cukru pudru kandyzowane owoce (u mnie wiśnie, skórka pomarańczy, skórka cytryny) Wsypujemy kandyzowane owoce (u mnie 50 g kandyzowanej skórki pomarańczy, 50 g kandyzowanej skórki cytryny, 15 kandyzowanych wisienek), garść płatków migdałów i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do odcieknięcia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, następnie mocno odciskamy. 3. Durszlak wykładamy podwójną warstwą gazy (w aptece można kupić taką o wymiarach metr na metr). Wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Pyszna, delikatna i subtelna w smaku Pascha Wielkanocna z kandyzowanymi owocami i prawdziwą wanilią <3 Smakuje trochę jak sernik, trochę jak panna cotta. Laskę wanilii kroimy wzdłuż, wydłubujemy ziarenka; laskę wanilii i ziarenka wkładamy do mleka. 5. Miskę wykładamy dużą gazą w taki sposób, żeby jej rogi wystawały poza miskę. Gotujemy dalej, często mieszając, aż twaróg oddzieli się od serwantki (około 10 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/03/pascha-wielkanocna.html