PLACKI Z SELERA I MARCHEWKI

Gosia
Obiad
21.03.2016 14:17
PLACKI Z SELERA I MARCHEWKI

Były już frytki z korzenia pietruszki, w wakacje kotlety z kaszy jaglanej i marchewki, placki z cukinii, a dziś chciałam Wam sprzedać pomysł na smaczne placki z selera i marchewki. SKŁADNIKI: 180 g selera 180 g marchewki 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz opcjonalnie- tłuszcz do smażenia SPOSÓB WYKONANIA: Marchewki i seler myjemy i obieramy. Moje dziecko pokochało je i pochłonęło bez najmniejszych obiekcji, a mąż zjadł je z apetytem w towarzystwie sosu czosnkowego i mięcha. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty kolor, z obu stron. Jestem pewna, że nie raz jeszcze zagoszczą na moim stole. Podajemy z dipem np. czosnkowym i natką pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qulinarna.com/2016/03/20/placuszki-z-selera-i-pietruszki/