Ciasto: 50 dag mąki 20 dag cukru 20 dag margaryny 2 całe jajka 3 łyżki miodu sztuczneo 2 płaskie łyżeczki sody rozpuszczone w dwóch łyżkach mleka lub łyżce śmietany Masa orzechowa 40 dag siekanych orzechów włoskich 15 dag masła lub margaryny 15 dag cukru 3 łyżki miodu sztucznego Masa serowa: 1 kg sera półtłustego dwukrotnie zmielonego 1 szklanka cukru pudru 1/2 margaryny 2 całe jaja odrobina aromatu śmietankowego 2 budynie śmietankowe ( na 0,5l ) 1/2 szklanki mleka Ciasto Mąkę wysypać na stolnicę, dodać tłuszcz pokrojony na kawałki, posiekać nożem. Posiekane orzechy i resztę podanych składników wyłożyć na patelnię lub do garnka, mieszając podsmażyć na złoty kolor. na wolnym ogniu stale mieszając przez ok. 10 min. Z białek ubijamy sztywną pianę. Każdy placek piec w temp.180 stopni ok 15 min Masa serowa: Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować i wyłożyć do dwóch jednakowych prostokątnych blaszek. Ciasto jest pyszne i z pewnością znajdzie się na świątecznym stole. Miodowe ciasto upieczone z orzechami włoskimi a w środku masa serowa :) Gorącą masę wyłożyć równomiernie (po połowie) na każdy placek. Ciepłą masę serową wykładamy na placek miodowy i przykrywamy drugim orzechami do góry.