Drobiowa galaretka

Agnieszka
Śniadania
18.03.2016 14:56
Drobiowa galaretka

Składniki: - 1 podwójna pierś kurczaka, - 3 jajka, - 3/4 puszki kukurydzy, - 3/4 puszki groszku, - włoszczyzna, - 1 pęczek natki pietruszki, - 2 liście laurowe, - 3-4 ziela angielskie, - 5-6 ziarenek pieprzu czarnego, - sól, - pieprz, - żelatyna w listkach (6 listków- 10g) Dr.Oetker. Przygotowanie:W garnku gotujemy pierś kurczaka. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Żelatynę w listkach moczymy ok. 6 minut w zimnej wodzie. Pokrojoną marchewkę (tą z rosołu), kukurydzę, pokrojoną pierś kurczaka, posiekaną natkę pietruszki i groszek. W momencie gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień na minimum. Ściągamy łyżką powstałe szumowiny i dodajemy pieprz, liście laurowe, ziele angielski oraz obraną włoszczyznę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/03/drobiowa-galaretka.html