Składniki: 4 białe kiełbasy (ja użyłam parzonych) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 300 ml jasnego piwa 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy sól W misce robimy zalewę: mieszamy piwo, miód, musztardę, całość doprawiamy solą, dokładamy liść laurowy i rozdrobniony czosnek . Podobne przepisy: Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście Biała kiełbasa pieczona w cydrze Biała kiełbasa pieczona w soku jabłkowym Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą w sosie pomidorowym Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną cebulę (można ją wcześniej krótko podsmażyć), na nią układamy kiełbasy i całość zalewamy marynatą. W tym przepisie, piekłam surową, nie wiem czy lekko podsmażona nie byłaby lepsza. Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia, odwracając kiełbasę od czasu do czasu, żeby się przyrumieniła z obu stron. Kiełbasy nakłuwamy w paru miejscach i marynujemy godzinę w zalewie.