Galantyna

Agnieszka
Przekąski
16.03.2016 14:42
Galantyna

- 2 golonki, - 2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny), - 4 marchewki, - 2 pietruszki, - 1 por, - natka pietruszki, - 1/2 selera, - 4 jajka, - 3 liście laurowe, - 3 ziarenka ziela angielskiego, - 5 ziarenek pieprzu, - szczypta soli. W miseczkach lub filiżankach układamy plasterki ugotowanych jajek, natkę pietruszki, pokrojoną w kosteczkę marchewkę Na to układamy kawałki ugotowanej golonki. Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2013/01/galantyna.html

Aga w kuchni

Agnieszka