Tęczowe "pisanki"

Małgorzata
Desery
15.03.2016 21:17
Tęczowe "pisanki"

Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki agrestowej 6 jajek wytłaczanka 1. Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. 4. Kiedy galaretki dobrze zastygną, delikatnie obieramy je ze skorupek. 2. Każda galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody. 3. Zimne galaretki wlewamy do skorupek stopniowo. Kiedy stężeją, dolewamy kolejne 2 łyżeczki innego koloru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/03/15/teczowe-pisanki/