Chrzanowa zupa krem z szynką szwarcwaldzką

kardamonovy
Zupy
15.03.2016 10:37
Chrzanowa zupa krem z szynką szwarcwaldzką

Składniki: 4 średnie ziemniaki 1 cebula mały kawałek selera 1 spory korzeń chrzanu 750 ml wody 1 łyżeczka masła 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki śmietany 12% 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 4 jaja przepiórcze (lub więcej) 1 liść laurowy sól szczypta cukru (przepis na 4 porcje) Ziemniaki, seler i cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę, smażymy chwilę na maśle. Eksperyment tak dobry, że jak skończyłam go fotografować i spróbowałam jedną łyżkę, usiadłam sobie na ziemi w kuchni (niecierpliwość nie pozwoliła mi przejść 5 metrów do jadalni) i pałaszowałam łyżka po łyżce. Zupę przelewamy z powrotem do garnka (można ją przelać przez gęste sito), dolewamy do niej sok z cytryny, śmietanę, cukier. Krem podajemy z ugotowanymi na twardo, jajami przepiórczymi i krótko smażoną, szynką szwarcwaldzką. Po tym czasie, całość studzimy i miksujemy w blenderze na gładki krem. Chciałam jeszcze do niego dorzucić parę gałązek rzeżuchy, niestety jeszcze mi się dziewczyna nie wyhodowała. Gdzie ja tam będę żury i barszcze za tydzień gotować, nie ma szans.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/chrzanowa-zupa-krem-z-szynka-szwarcwaldzka/