Jajka możemy podać z majonezem, sosem tararskim lub z chrzanem śmietankowym Marynowane jajka 8 godzin Składniki: 6 wiejskich dużych jajek 2 duże buraki 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru majonez koperek i kiełki do przybrania Wykonanie: Buraki kroimy w plastry, wkładamy do garnka, dodajemy wodę, ocet i wszystkie przyprawy. U mnie co roku pojawiają się oczywiście tradycyjne potrawy (zapraszam do zakładki z daniami na Wielkanoc ), ale co roku zawsze staram się, żeby na świątecznym stole pojawiło się jakieś nowe danie. Najwyższa pora zacząć myśleć nad tym co dobrego postawimy na naszym stole. Wkładamy do buraczanego wywaru i odstawiamy w chłodne miejsce na 7 godzin.