Kapusta po zbójnicku

Ewelina
Przekąski
14.03.2016 17:24
Kapusta po zbójnicku

Składniki: - 500 g kapusty kiszonej - 250 g wędzonego boczku - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - kminek - liść laurowy - ziele angielskie - sól - pieprz - łyżka mąki - koperek Jeżeli kapusta jest poszatkowana na długie nitki to należy ją pokroić. Robię ją ta jak moja babcia, dodając dużo swojskiego wędzonego boczku, cebuli i czosnku. Zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować około 15 minut. I oczywiście ze swojskiej prawdziwie kiszonej w dębowej beczce kapusty. Taka kapusta zwana popularnie zasmażaną to stały element naszej góralskiej kuchni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2016/03/kapusta-po-zbojnicku.html