Domowe pszenne bułeczki

Monika
Śniadania
13.03.2016 18:38
Domowe pszenne bułeczki

Bułeczki śniadaniowe – składniki mąka – trzy szklanki, pszenna, najlepiej przesiana – trzy szklanki, pszenna, najlepiej przesiana cukier – łyżeczka – łyżeczka sól – większa szczypta – większa szczypta żółtka z jaja kurzego – dwa – dwa mleko – letnie, jedna szklanka – letnie, jedna szklanka olej – cztery łyżki – cztery łyżki drożdże – świeże, 50 gramów Od dzisiaj już nie, bo ten szybki i pyszny przepis na bułki sprawi, że śniadanie będzie najlepsze na świecie. Więc jeśli chcesz zaimponować czy to rodzinie, czy kobiecie, czy teściowej zwlecz odwłok z łóżka chwilę przed wszystkimi i wykorzystaj ten przepis na bułeczki śniadaniowe. Wywal ciasto na deskę, oprósz mąką i pozostaw w misce na około 20 minut by wyrosło. Budzisz się w niedzielny poranek, a tu nie ma pieczywa w chlebaku na poranne rodzinne śniadanie…. Wywal na deskę, podziel na osiem części, ukulaj bułki. Pozostaw na około kwadrans, drożdże zjedzą cukier i rozmnożą się. Teraz hyc do pieca na około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Taki mechaniczny wyrabiacz jest najlepszą opcją, bo nie umęczysz się a on będzie miętolił ciasto do upadłego i porządnie je napowietrzy. Najpierw rozczyn drożdży: do szklanki wsyp cukier, ze cztery łyżki mleka, drożdże i łyżkę mąki. Przykryj ściereczką i pozostaw jeszcze na kwadrans, niech urosną. Przepis na bułeczki

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/buleczki-sniadaniowe/