Tarta budyniowa z jałbkami i cynamonem

Monika
Ciasta
13.03.2016 10:01
Tarta budyniowa z jałbkami i cynamonem

Teraz reszta 2 budynie waniliowe – chyba, że chcesz robić swój, domowy, ale ja się w to nie bawię łyżka cukru jabłka – 8 dużych cynamon 800 ml mleka Tarta z jabłkami i budyniem, przygotowanie Tarta z budyniem i owocami to jeden z najprostszych deserów. Po 20 minutach wyjmujemy tartę, wysypujemy na nią pokrojone w kostkę jabłka z cynamonem, wylewamy jeszcze gorący budyń, a na wierzchu układamy pokrojone w plastry jabłka. Ja robiłam na niej nawet krokiety. 150 gram masełka lodowate mleko – nie dużo, wystarczy jedna łyżka średniej wielkości jajko pół łyżeczki cukru, najlepiej brązowego, ja kupuję Tutaj — > KLIK . My akurat zrobiliśmy z jabłkami, ale mogą je zastąpić w zasadzie dowolne owoce- na przykład gruszki, czy wiśnie. Teraz wystarczy ją ostudzić, bo ta tarta z jabłkami i budyniem smakuje najlepiej na zimno. Mąka – 1 i 1/3 szklanki – mowa o pszennej, ale jeżeli chcesz odchudzić tartę, to użyj mąki orkiszowej, jest rewelacyjna, najtaniej kupisz ją Tutaj — > KLIK. Obieramy wszystkie jabłka, 6 z nich kroimy w kostkę, pozostałe dwa tniemy w plasterki. Tarta z jabłkami i budyniem to jeden z naszych ulubionych deserów. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy na wysokiego naczynia i ugniatamy tak długo, aż wszystko się połączy i nie będzie grudek. Te pokrojone w kostkę mieszamy w misce z 2 łyżeczkami cynamonu. Robimy ją zwłaszcza w okresie letnim, kiedy mamy świeże jabłka z sadu moich rodziców. Tarta z jabłkami i budyniem – czego będziemy potrzebować?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/tarta-jablkami-budyniem/