Biało czarne sezamki

Agnieszka
Przekąski
09.03.2016 14:28
Biało czarne sezamki

Składniki: - 4 łyżki białego sezamu, - 4 łyżki czarnego sezamu, - 3 łyżki domowego syropu z pigwy (lub sok z 1/2 limonki), - 2 łyżki cukru trzcinowego, - 1 łyżeczka miodu Wileńskich. Następnie dodajemy syrop z pigwy i mieszamy ok. 3 minut. Przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy na odpowiednią grubość- u mnie ok. 0,5cm. Dodajmy miód i mieszamy jeszcze chwilę, aż masa będzie gęsta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2014/12/czarno-biae-sezamki-wg-grzegorza.html

Aga w kuchni

Agnieszka