Karkówka zapiekana w kapuście

Basia
Obiad
08.03.2016 21:01
Karkówka zapiekana w kapuście

- 4 plastry karkówki - mąka do obtoczenia - 0,5 kg kiszonej kapusty - 1 duża cebula - 3 liście laurowe - 4 ziela angielskie - pół szklanki kwaśnej śmietany - płaska łyżeczka mąki - sól, pieprz - smalec - tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę i podsmażoną na patelni cebulę. Ilość porcji: 4 Koszt wykonania: ok. 15 zł Gotujemy ok. 30 minut pod przykryciem. Wkładamy ziele i liście laurowe. Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2015/10/karkowka-zapiekana-w-kapuscie-z-cebula.html