Składniki: - 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 1 i 1/3 szklanki cukru pudru - 100 g masła - 1/2 łyżeczki soli - 6 jajek - 2 żółtka - 1 kg twarogu na sernik - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - 50 g roztopionego masła - 3/4 puszka orzechowej masy krówkowej - cukier waniliowy Polewa: - 1/4 puszki orzechowej masy krówkowej - 2 łyżki mleka - 2 łyżki masła 1 szklankę mąki pszennej przesiać, a następnie posiekać nożem z masłem. Wstawić do lodówki na 2 godz., żeby się schłodziło Następnie rozwałkować i wyłożyć do tortownicy (24-26 cm), piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni C. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z resztą cukru pudru. Dodać 1/3 szklanki cukru pudru, 1/4 łyżeczki soli i 2 żółtka, wyrobić ciasto. Do jednej dodać orzechową masę krówkową, a do drugiej dodać ok. 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej.