Składniki: - 2 tzw. półbagietki albo 1 długa cienka bagietka - 50 ml mleka - 2 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku - 2 serki typu almette do smarowania (ja użyłam o smaku naturalnym) - 2 czubate łyżki osączonego groszku konserwowego - 2 czubate łyżki osączonej kukurydzy konserwowej - 2 czubate łyżki pokrojonej w kosteczkę szynki - 2 czubate łyżki pokrojonej w kosteczkę czerwonej papryki marynowanej - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - Żelatynę namoczyć w zimnym mleku a kiedy napęcznieje zacząć ją podgrzewać aż zupełnie się rozpuści, ale nie wolno doprowadzić do wrzenia. Schłodzone w lodówce, kroić w grube plastry.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/03/faszerowane-bagietki.html