Składniki: (na dwie porcje) pół sałaty lodowej 2 pomidorki pół puszki kukurydzy konserwowej 2 pieczone lub gotowane udka (które np zostały po obiedzie) 4 rzodkiewki pół kostki fety 2 kromki chleba na grzanki sos miodowo-musztardowy łyżka miodu łyżka ostrej musztardy 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego pieprz Wykonanie: Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić w kostkę, rzodkiewki w półksiężyce, kurczaka w kostkę lub jakiekolwiek mniejsze cząstki, a fetę w kostkę i dodać do sałaty. Sałatka powstała na zasadzie: nie mam już ochoty na tego kurczaka z niedzielnego obiadu, ale przecież go nie wyrzucę. Zrobić sos: Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać i zalać nim sałatę z warzywami, delikatnie wymieszać.