Składniki: 1500 g karkówki 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżka czosnku niedźwiedziego Wykonanie: Karkówkę obtaczamy bardzo dokładnie w cukrze, wkładamy do szklanego pojemnika i umieszczamy w lodówce na 48 godzin. Wkładamy do szklanego pojemnika i umieszczamy w lodówce na 48 godzin. Wkładamy do szklanego pojemnika i umieszczamy w lodówce na 48 godzin. Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w grubą kostkę i mielimy na sitku o numerze 8. Kiełbasy wkładamy do pończochy lub gazy, zawiązujemy u góry i wieszamy w przewiewnym miejscu na 7-10 dni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/02/mielonka-dojrzewajaca-la-salami.html