Składniki: 2 spore garści szpinaku baby 100 g fety pół granatu mała czerwona cebula 1 łyżeczka glassy balsamicznej z malinami (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny sól (przepis na 2 porcje) Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą Sałatka z roszponką, grejpfrutem i fetą Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Zmiana planów spowodowała, że ich nie zużyłam, a że żywności nie wyrzucę choćby nie wiem co, to wymyśliłam tę sałatkę. To taki gęsty sos na bazie octu balsamicznego i soku z malin. Z oliwy, soku cytryny i soli robimy sos, którym polewamy całość. Podobne przepisy: Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą Dorzucamy do niego pokruszoną w większe kawałki fetę, pestki granatu i pokrojoną w drobne paski cebulę. Sałatkę można na koniec potraktować glassą balsamiczną lub po prostu odrobiną octu balsamicznego.