Przepyszne :) dzisiejszymi testerkami były dziewczyny z roku :) Składniki: - 280 gram cukru - 220 gram mąki - 5 jajek - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 125 ml oleju - 125 ml wody - 3 łyżki kakao - 500 gram zmielonego białego sera ( nie miałam białego sera więc dałam serek homogenizowany waniliowy) lecz jeżeli dacie zwykły ser powinno już to wyglądać ;) Wykładamy dużą blachę papierem do pieczenia, można ją natłuścić dobrze jeżeli ktoś nie ma papieru, ale ja jeszcze nie ryzykowałam w ten sposób. - 1 opakowanie budyniu śmietankowego bądź waniliowego - 1 cukier waniliowy - cukier puder do posypania - szczypta soli - Papier do pieczenia - Szpryca do dekoracji ciast Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną piane z szczyptą soli. Ja użyłam serka homogenizowanego dlatego ser ułożył mi się na spodzie ciasta co spowodowało ,że nie wyszła mi planowana kratka :) Masa serowa: ser miksujemy z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem jaki nam został, dodajemy też budyń. Pomimo faktu ,że zmiana sera spowodowała ,że moja piękna kratka opadła... ciasto nadal jest pyszne ^^