Kakaowy jabłecznik z budyniem

Kamila
Ciasta
29.02.2016 18:17
Kakaowy jabłecznik z budyniem

4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 1 i 1/2 kostki margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki bułki tartej 1 kg jabłek 2 opakowania budyniu waniliowego 750 ml mleka szczypta soli Wykonanie: Mąkę należy dokładnie wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia,szczyptą soli i szklanką cukru. Dzielimy masę na dwie części i jedną wkładamy do lodówki ( ja daję do zamrażalki) na 30 minut, a pierwszą wkładamy do lodówki na 10 minut, następnie wykładamy ciasto(te krócej trzymane w lodówce) na blaszce posmarowaną wcześniej i wysypaną mąka albo bułką tartą, mocno dociskając palcami. Do 250 ml mleka wsypujemy dwa opakowania budyniu, a resztę mleka zagotowujemy i następnie jak do budyniu wlewamy rozmieszany proszek z mlekiem uzyskując budyń.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kamira90.blogspot.com/2012/12/kakaowy-jabecznik-z-budyniem.html