Fanów selera długo pewnie zachęcać nie muszę ;) za to sceptyków namawiam podwójnie, jeśli nawet seler na śniadanie, wydaje się Wam dosyć osobliwą propozycją, to myślę, że po spróbowaniu tej pasty, zmienicie zdanie i polubicie go w takiej postaci ;) Polecam i zapraszam na portal Hello Zdrowie, gdzie znajdziecie szczegółowy przepis jej wykonania. Choć jeśli nawet nie przepadacie za nią za bardzo lub zbyt często nie gości ona w Waszej kuchni to zachęcam Was, aby spojrzeć na to warzywo z całkiem innej perspektywy i zaprosić na śniadanie, obiad i kolację, w której grać ono będzie rolę pierwszoplanową. Ale to nie jedyne możliwe zastosowanie takiej pasty, może ona też posłużyć jako dip do imprezowych przekąsek, nadzienie do wytrawnych tart, czy też nawet jako sos do makaronu. Na początek, pyszna kremowa pasta z pieczonego selera, z dodatkiem orzechów włoskich i rozmarynu. Pieczenie selera, nadaje mu niezwykłej słodyczy i maślanej konsystencji, a gdy połączymy go wtedy z namoczonymi wcześniej orzechami i przyprawami, uzyskamy bardzo smaczne smarowidło do kanapek. I hope you like it. Although even if you dont like it so much or dont cook a lot with it, I encourage you to look at this vegetable from a completely different perspective and invite it for breakfast, lunch and dinner, where it will take the leading part. Polecam i zapraszam na portal Hello Zdrowie, gdzie znajdziecie szczegółowy przepis jej wykonania.