Składniki
Składniki:
- 1 opakowania ciasta francuskiego
- 50 g cukru pudru
- białko z 1 jajka,
- 2 jabłka
- 1 cytryna
- 1 limonka
- 1 kiwi
Przepis
Sok z cytryny oraz limonki wyciskamy do garnka.
Kroimy jedno jabłko
kroimy dokładnie tak samo jak na wideo
Kroimy jabłko oraz kiwi na drobną kostkę
Wyciągamy jabłka z garnka
Pokrojone owoce dodajemy do garnka z sokiem
Gotujemy owoce oraz dodajemy cukier puder
Dokładnie mieszamy, aż owoce staną się miękkie
Rozwijamy ciasto francuskie
Tniemy ciasto na 6 równych pasków
Nakładamy owoce na ciasto
Układamy jabłka na brzegach ciasta
Składamy a następnie zwijamy ciasto
Formujemy nasze różyczki
Smarujemy ciasto francuskie białkiem
Wkładamy do wcześniej wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.