Rogaliki budyniowe

Agnieszka
Desery
18.02.2016 13:30
Rogaliki budyniowe

Składniki: - 200 g mąki pszennej Młynomag, - 100 g cukru, - 120 g masła, - 1 opakowanie budyniu waniliowego, - 1-2 kropelki olejku waniliowego, - 2 żółtka, - 1 łyżka kwaśnej śmietany. Przygotowanie: Do miski wsypujemy sypkie składniki (w tym budyń w proszku) i dodajemy śmietanę, olejek, żółtka i masła. Gdy zasmakuje Wam taka wersja rogalików to możecie pokombinować dodając np. budyń toffi lub czekoladowy zamiast budyniu waniliowego. Ciasto schładzamy ok. 15-20 minut w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/02/rogaliki-budyniowe.html

Aga w kuchni

Agnieszka