Danie co prawda kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić 😉 Składniki: 4 kiełbaski 2 duże cebule 5-6 ziemniaków 100 ml mleka 150 g sera żółtego łyżka masła sól, pieprz, papryka mielona Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym układamy gniazdka z ziemniaków (mi wyszły 4), na nich układamy po 2 kawałki kiełbaski i cebulę, posypujemy przyprawami i startym żółtym serem. Prosty pomysł na obiad, ale za to bardzo smaczny, bo kto nie lubi podsmażanej kiełbaski z cebulką, a do tego ziemniaczki i ser żółty?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2016/02/kielbasa-zapiekana-na-puree-ziemniaczanym/