oleju 6 łyżek miodu/syropu klonowego 2 duże jaja orzechy włoskie (posiekane na grubsze kawałki) 2 łyżki miodu na polewę Przygotowanie: Formę do pieczenia o średnicy 20 cm wysmaruj tłuszczem. Praca i związane z nią długoletnie kursy i szkolenia, w ostatnim czasie pochłaniają mnie zupełnie, tak że trudno jest mi odnaleźć w sobie energię do tworzenia czegoś na blogu. Tymczasem okazało się, że nawet najbardziej dopracowane w szczegółach scenariusze lubią się zmieniać w zależności od okoliczności. Składniki: 2 duże jabłka 1 szkl, bg mąki gryczanej 1 łyżeczka bg proszku do pieczenia szczypta soli 1/4 szkl. W rondelku rozpuść dwie łyżki miodu lub syropu klonowego, dodaj posiekane orzechy włoskie i wymieszaj. W pewnym momencie poczułam, że jest to coś, co chciałabym robić w swoim życiu. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i sól. Resztę wolnego czasu poświęcam na odpoczynek w promieniach jesiennego słońca. Wybieram składniki, które mam pod ręką, nie biegam po sklepie, nie stawiam sobie wygórowanych celów. Za pomocą miksera elektrycznego połącz ze sobą mokre składniki: olej, jajka, miód lub syrop klonowy.