Najlepsze w nim jest to, że możesz bez wyrzutów sumienia zjeść go na śniadanie udając że to chleb, a po południu ukroić sobie kolejny kawałek na deser. Składniki: - 3 dojrzałe banany - 2 jajka - 3 łyżki syropu klonowego/miodu - 3 łyżki oleju roślinnego (użyłam kokosowego) - 1 szkl. Ze względu na to, że jest trudno dostępna w sklepach, postanowiłam wykonać ją sama. W tym celu należy zmielić kaszę gryczaną w młynku do kawy, najlepiej dwukrotnie, a następnie przesiać ją przez sitko. Najlepszą rzeczą, którą możesz zrobić z bardzo dojrzałymi, prawie że czarnymi bananami, to upiec słodki chlebek bananowy. Możecie poznać ją po jasnych, zielonych ziarenkach, które w porównaniu z kaszą paloną są miękkie. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę gryczaną, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i sól. W misce rozgnieć banany, dodaj jajka, olej kokosowy i syrop klonowy, wymieszaj. mielonych migdałów nieblanszowanych - 1 łyżka proszku do pieczenia (bezglutenowego) - szczypta soli - 1/2 szkl. mąki gryczanej (zmielonej kaszy gryczanej) - 1/2 szkl.