Składniki na krem przecierowy: 700 ml soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny (użyłam dokładnie takiego soku – malina, marchewka, jabłko,)+ sok z pół cytryna opcjonalnie dla mnie po prostu był za słodki 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (1 op.= 40 g) cukier (niekoniecznie, w zależności od tego, czy znajduje się on w soku, dodałam 2 łyżki) 200 g masła, w temperaturze pokojowej Z soku z Kubusia + ewentualnie sok z cytryny i budyniu w proszku gotujemy budyń. Składniki na masę z bitej śmietany: 2 pojemniki śmietany 30 % /200 ml/schłodzne 2 śmietanki fix 2 łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy wykonanie: Do ubitej śmietany dodajemy zmieszane razem cukier .cukier wanilinowy oraz śmietanę fix dokładnie mieszamy składniki.. Chciałam zaproponować przepis na ciasto bez pieczenia z soku z Kubusia..Jest ciekawym ciastem chętnie zjadane nie tylko przez dzieci .. W tym celu 3/4 litra soku przelewamy do garnka i zagotowujemy.proszek budyniowy mieszamy w pozostałym sok + cukier. Zdejmujemy z palnika, przykrywamy folią spożywczą (powinna dotykać wierzchu budyniu), wystudzamy w temperaturze pokojowej. Dodajemy po łyżce budyniu z soku, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia.