zapiekanka z sosem meksykańskim

Jolanta
Obiad
07.02.2016 10:00
zapiekanka z sosem meksykańskim

/do wody dodaje oprócz soli odrobinę wegety i łyżkę masła../ 2-3 kotlety schabowe/przyprawy.sól.pieprz.słodka i ostra papryka ulubione zioła u mnie tymianek ale to indywidualna sprawa ..jakie po prostu ktoś lubi.. 20 dag pieczarek 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka..można dodać i w innym kolorze 1/4 peperoni 2 łyżki majonezu 2 łyżki sosu meksykańskiego /można zastąpić pikantnym ketchupem / 10 dag sera żółtego olej lub smalec do smażenia Wyciągamy mięso i na tej patelni dolewamy nieco oleju lub smalcu i smażymy zaczynając od pociętej w piórka cebuli/jak sie zeszkli/dodajemy pokrojone w paski pieczarki oraz papryki.. Gotowałam ryż na obiad.a że zostało mi go sporo by go wykorzystać zrobiłam zapiekankę ..dla osób nie obawiających sie kalorii oraz lubiących ostre potrawy .. Składniki ..u mnie na garnek żaro 20 cm z przykrywką.. 1 torebka ryżu.. Jest to mój autorski przepis mam nadzieję ze skorzystacie z niego lub częściowo sie zainspirujecie 🙂 .. U mnie zniknął od razu.. Na rozgrzanym oleju obsmażamy kotlety..do zbrązowienia..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/zapiekanka-z-ryzem-i-miesem-schabowym/