Garnek warzyw z pulpetami

Beata
Obiad
13.02.2016 0:12
Garnek warzyw z pulpetami

2 cebule 1 duży por 3 średnie marchewki 1 duża pietruszka 2 l bulionu mięsnego 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżka majeranku 2 łyżki masła klarowanego 1/2 łyżeczki lubczyku natka pietruszki sól pieprz Cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć na maśle w garnku. Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego 1 kajzerka 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Cebulę i czosnek drobno posiekać. 1 cebula 1 łyżka mąki 1/4 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju Cebulę pokroić w piórka wymieszać z mąką i papryką, a następnie usmażyć na patelni aż będzie chrupiąca. Odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu i posypać na wierzchu dania. Z mięsa uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie obsmażyć na patelni. Po tym czasie dodać pulpety i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/garnek-warzyw-z-pulpetami.html