Składniki: 20 skrzydełek z kurczaka 5 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka mielonego imbiru pół łyżeczki chili Skrzydełka myjemy, osuszamy i każde kroimy na trzy części (w miejscach zgięć). W piątek skrzydełka zaserwowałam w marynacie jogurtowej, ale póki co, postanowiłam podzielić się z Wami trochę innym przepisem. Pieczemy na dużej blasze, w 180 stopniach (z termoobiegiem), około 30 min – do zrumienienia. Dodatkowo nie jest wcale pracochłonna, trzeba tylko odczekać, aż mięso się porządnie zamarynuje. Taka potrawa jest fajna na imprezy w mniejszym gronie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/pieczone-skrzydelka-z-kurczaka/