likier kajmankowy

Jolanta
Koktajle
20.03.2016 10:20
likier kajmankowy

Składniki 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej o smaku kajmakowym), 1/4-1/2 l wódki ja dodaje whisky (w zależności od upodobań, dla mnie 1/2 l wyszło trochę za mocne) 1/2 szklanki mleka skondensowanego 7,5% niesłodzonego lub smietany kremówki 1 laska wanilii (ew. cukier waniliowy), 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Do naczynia wlewamy kajmak. Mleko skondensowane lub śmietanę kremówkę wlewamy do garnka, podgrzewamy delikatnie (nie gotujemy!) z dodatkiem laski wanilii lub cukru waniliowego, tak żeby przeszło aromatem. Jest łatwy w wykonaniu i w sumie po kilku godzinach gotowy do spożywania .. Dla amatorów słodkich likierów .jak ja 🙂 ..polecam przepis na likier kajmankowy..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/likier-kajmankowy/