mufiy z masą black&white

Anna
Ciasta
09.02.2016 11:24
mufiy z masą black&white

Składniki

2 szklanki mąki poznańskiej

1 szklanka mleka

1/2 szklanka cukru

1/2 szklanka oleju

2 cukry waniliowe

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 jajko

1 tabliczka mlecznej czekolady

Przepis

Nastaw piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia , kakao wymieszaj ze sobą w misce.

Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszaj w innej misce. Czekoladę połam na małe kawałeczki.

Połącz składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodaj połamaną czekoladę. Gotowe ciasto nałóż do foremek .

Piecz ok 15 minut . Sprawdź wykałaczka czy si e upiekło. Jeżeli jest sucha to możesz wyjąć mufinki z piekarnika .

Masa black&white :

Serek mascarpone delikatnie łączymy z czekoladową nutellą i mieszamy (nie do jednolitej masy). Powstały krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostudzone mufinki.

Dodatkowo możemy ozdobić słodką posypką :-)