Składniki
2 szklanki mąki poznańskiej
1 szklanka mleka
1/2 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju
2 cukry waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
1 tabliczka mlecznej czekolady
Przepis
Nastaw piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia , kakao wymieszaj ze sobą w misce.
Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszaj w innej misce. Czekoladę połam na małe kawałeczki.
Połącz składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodaj połamaną czekoladę. Gotowe ciasto nałóż do foremek .
Piecz ok 15 minut . Sprawdź wykałaczka czy si e upiekło. Jeżeli jest sucha to możesz wyjąć mufinki z piekarnika .
Masa black&white :
Serek mascarpone delikatnie łączymy z czekoladową nutellą i mieszamy (nie do jednolitej masy). Powstały krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostudzone mufinki.
Dodatkowo możemy ozdobić słodką posypką :-)