Perfekcyjne mielone

Marta
Obiad
08.02.2016 22:05
Perfekcyjne mielone

Składniki: - pół kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - jedna czerstwa bułka + mleko do namoczenia - jedno małe jajko (u mnie rozmiar M) - niewielka cebula - ząbek czosnku - łyżka musztardy - dwie łyżki wody - sól, pieprz, majeranek wg uznania - olej i łyżeczka masła do smażenia - bułka tarta i mąka do obtoczenia Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną drobno cebulę i czosnek. Mielone z pewnością nie są jednym z moich ulubionych dań, jednak zrobione według tego przepisu zaspokoją podniebienie nawet wybrednych mięsożerców :) Gdy wszystkie kotlety są już usmażone wkładamy je ponownie na patelnie, zmniejszamy ogień, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok 7 minut. Do miski włożyć mięso, dobrze odsączoną bułkę, jajko, cebulę z czosnkiem, musztardę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/02/idealne-kotlety-mielone.html