- 1-1,5 kg schabu - 2 litry wody - 2 łyżki soli (najlepiej himalajskiej) - 4-5 ząbków czosnku - 2 łyżki majeranku - 1 łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki papryki słodkiej ( u mnie wędzona ) - 2-3 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego - przyprawy ziołowe: tymianek,rozmaryn,oregano,lubczyk wg upodobania po 1/2 łyżeczki każdej przyprawy. Etykiety - Awokado - Boże Narodzenie - Ciasta bez pieczenia - Ciasta i desery - Ciasteczka i babeczki - Coś do chleba - Dania z makaronem - Dieta dr Dąbrowskiej - Dodatki do dań głównych - Drób - fasolka szparagowa - Grill - Indyk - Inne mięsa - Karnawał - Koktajle-lemoniady- smoothie - Mięso królika - Moje kampanie - Nalewki - Pieczywo - Placuszki - Potrawy z ziemniaków - Przekąski i przystawki - Przetwory - Przyprawy Galeo - Różne -