Farsz z kaszy gryczanej: 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody cebula 2 ziemniaki 250 g twarogu 1 łyżka oleju sól, pieprz Przygotowanie: Farsz: Kaszę zalej wodą, dodaj sól i gotuj ok 15 min. 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki oleju Może warto się przełamać i spróbować jej w innym wydaniu? hmm.. a patrząc z innej perspektywy - może raczej pierogi w innej wersji :) Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj w osolonej wodzie, dodaj do nichch ser biały, następnie rozgnieć tłuczkiem lub widelcem i wymieszaj z ugotowaną kaszą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://doprawionefantazja.blogspot.com/2013/07/pierogi-penoziarniste-z-kasza-gryczana.html