Kurczak składniki na 1 porcje: 2 małe podudzia z kurczaka bez kości lub pół piersi z kurczaka 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego odrobina miodu przyprawa do kuchni chińskiej Kamis lub mieszanka kolendry ze szczyptą ostrej papryki Przygotowanie: - Kurczaka zamarynować w mieszance sosu sojowego, miodu i przypraw przez minimum 30 minut. Wystarczy komentarz, e-mail czy informacja na Facebooku :) 50g makaronu chow mein (w zastępstwie makaron nitki) 2 pieczarki 150g mrożonych warzyw azjatyckich ½ łyżki oleju 2 łyżki ciemnego sosu sojowego plaster cytryny 1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej Kamis lub kolendra i szczypta ostrej papryki szczypta brązowego cukru lub miodu Przygotowanie: Jeżeli jest coś, co chcielibyście zobaczyć na blogu czy w nowym cyklu to dawajcie śmiało znać. Jeżeli jest coś, co chcielibyście zobaczyć na blogu czy w nowym cyklu to dawajcie śmiało znać. Na pierwszy ogień startujemy z makaronem chow mein, który możecie kupić podczas azjatyckich tygodni w dyskontach. Ostatnie rozmowy z różnymi osobami uświadomiły mi, że to co dla mnie wydaje się prostym i banalnym połączeniem, nie dla każdego takim właśnie jest. Stąd będę starała się zamieszczać również te banalne w moim mniemaniu przepisy, gdyż często istotną rolę odgrywa pomysł na połączenie pewnych składników. Ostatecznie, gdy będziecie mieli problem z jego kupnem możecie go zastąpić makaronem nitki (choć wiadomo to już nie jest to samo). Doprawić 1 łyżką sosu sojowego, cukrem, przyprawami i sokiem z cytryny. Wystarczy komentarz, e-mail czy informacja na Facebooku :) Ps.