BAJGLE ORKISZOWE CZYLI NAJPYSZNIEJSZE ŚNIADANIE

Marzena
Śniadania
02.02.2016 17:18
BAJGLE ORKISZOWE CZYLI NAJPYSZNIEJSZE ŚNIADANIE

- Mąka orkiszowa pełnoziarnista- 2 szklanki - Drożdże-30 g - Cukier- 2 łyżeczki - Sól- 1 łyżeczka - Ciepła woda- 200 ml - Żółtko jaj- 1 sztuka - Mak- około 25g Przepis: 1. Do wrzącej wody wrzucić bajgle, gotować po 2 minuty z każdej strony. Wyrobić ciasto, które należy odstawić na 1,5 h w ciepłe miejsce. Niestety ich przygotowanie zajmuje dużo czasu, natomiast ich smak rekompensuje poświęcony czas. Po wyjęciu położyć na papierze do pieczenia by pozbyć się nadmiaru wody. Piec w piekarniku przez 18 minut w temperaturze 180 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2016/02/bajgle-orkiszowe-czyli-najpyszniejsze.html