Wyszła idealnie :) Składniki: - 150 g selera korzeniowego - 2 średnie białe cebule - 1 mały por - 400 g ziemniaków - 1 marchewka - 4 bulionu - 2 łyżki sosu sojowego - szczypta gałki muszkatołowej - 1 łyżka masła - 100 ml śmietany 30% - sól, pieprz - posiekany szczypiorek - opcjonalnie Przygotowanie: Selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanym maśle smażymy cebulę przez 5 minut, dodajemy selera i pora, a następnie garnek przykrywamy i dusić kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając. Zupę miksujemy na krem i dodajemy sos sojowy, gałkę, śmietanę, sól oraz pieprz. W takie dni mam ochotę na rozgrzewające i sycące posiłki oraz ciepłe napoje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2016/01/zupa-selerowa.html